U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded fries met pulled BBQ-chicken en knoflooksaus

30 min bereidingstijd
4 uur in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko SuperCrunch Hollandse Friet (750 g)
  • 4 kippenbouten
  • 3 el olijfolie
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml barbecuesaus (fles)
  • 3 tomaten
  • 2 rode uien
  • 50 g sla naar keuze
  • 3 el knoflooksaus
  • 4-5 takjes peterselie
  • 2 el gebakken uitjes (pot)
  • Ovenschaal, aluminiumfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 120 °C. Wrijf de kippenbouten in met de olijfolie, de sinaasappelrasp, de oregano en zout en peper naar smaak. Leg ze dicht tegen elkaar in een ovenschaal.
  • Meng de bouillon met 50 ml barbecuesaus en schenk over de kippenbouten. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Bak de kippenbouten in de voorverwarmde oven in 4 uur langzaam gaar.
  • Neem de kip uit de oven en laat iets afkoelen. Verwijder het vel en trek met twee vorken het vlees van de botjes en in kleine stukjes uit elkaar. Bewaar de kip voor later gebruik afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook!
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de pulled chicken met de resterende 150 ml barbecuesaus. Snijd de tomaten in kwarten en de uien in reepjes.
  • Schud de friet op een schaal. Verdeel er de sla, tomaat, ui en de pulled BBQ-chicken over. Garneer de loaded fries met de knoflooksaus, grof gehakte peterselie en de uitjes.
  • Een verwenmaaltijd voor het hele gezin: een royale schaal krokante friet met stukjes langzaam gegaarde kip met barbecuesaus, knoflooksaus en gebakken uitjes.
  • Tip: Weinig tijd? Koop kant-en-klare koelverse pulled chicken en verwarm met je favoriete saus. Ook honing-mosterdsaus of chilisaus zijn heerlijk!
  • Vega: Vervang voor loaded fries zonder vlees de kip door gebakken reepjes oesterzwam. Voeg barbecuesaus naar smaak toe.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 890 kcal
  • 50 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 59 g koolhydraten
  • 48 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen